Доступність посилання

ТОП новини

Посол Сайдік у четверту річницю підписання закликав реалізувати Мінські угоди


Спеціальний представник ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік
Спеціальний представник ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік у четверту річницю підписання Мінських угод закликав сторони конфлікту на сході України «показати цілеспрямовані зусилля» для реалізації домовленостей.

«На жаль, незважаючи на одностайне висловлення відданості Мінським угодам, вирішення конфлікту ще не наблизилося. У регіоні триває конфронтація, яка призводить до страждань цивільного населення та втрати людських життів, хоча число втрат значно скоротилося протягом минулого року», – вказав дипломат і висловив переконання, що «єдиним шляхом до мирного вирішення конфлікту на сході України є повна і всебічна реалізація Мінських угод усіма сторонами конфлікту».

У посольстві США в Україні 12 лютого заявили, що Росія впродовж останніх чотирьох років, що минають з моменту підписання Тристоронньою контактною групою заходів з виконання Мінських угод, постійно їх не дотримується.

12 лютого 2015 року на зустрічі в Мінську лідери Німеччини, Франції, України та Росії у форматі «нормандської четвірки» узгодили «Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод».

Напередодні стало відомо, що до четвертої річниці підписання Мінських угод Росія скликає засідання Ради безпеки ООН – на вечір 12 лютого. Речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко заявив, що справжня мета Росії – відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

XS
SM
MD
LG