Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура повідомила про підозру учасникам групи, які вербували моряків для перевезення нелегальних мігрантів


Членам злочинної групи повідомили про підозру у торгівлі людьми
Членам злочинної групи повідомили про підозру у торгівлі людьми

Прокуратура Автономної Республіки Крим разом з Головним управління Національної поліції України в АРК і Севастополі повідомили про підозру трьом учасникам групи з Херсонської області, які, за версією слідства, вербували українських моряків для перевезення нелегальних мігрантів.

Їх підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що починаючи з 2011 року троє мешканців Херсонської області підшукували та вербували українців, у тому числі, мешканців тимчасово окупованої території АР Крим, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, обвинувачені, шляхом обману, експлуатували вказаних осіб у якості членів екіпажів для переправляння морем з території Турецької Республіки до країн ЄС нелегальних мігрантів переважно з Близького Сходу», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що деяких з постраждалих від діяльності зловмисників, затримали правоохоронні органи ЄС.

У жовтні минулого року Прокуратура АРК вже повідомляла про підозру в торгівлі людьми трьом жителям Херсонської області. Тоді також йшлося про переправлення нелегальних мігрантів з Туреччини в ЄС.

XS
SM
MD
LG