Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявила про затримання «смотрящего» за Кривим Рогом


За попередніми даними, підозрювані спеціалізувалися на «кришуванні» бізнесу, та вимаганні неіснуючих боргів
За попередніми даними, підозрювані спеціалізувалися на «кришуванні» бізнесу, та вимаганні неіснуючих боргів

Служба безпеки України повідомила про викриття «одного з найвпливовіших» злочинних угруповань Кривого Року. Про це повідомили 10 серпня у СБУ.

«Структура в основному складалася з місцевих, яких неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів. Мала чітку ієрархію і сувору внутрішню дисципліну. Вирізнялася особливою жорстокістю методів силового «впливу». Очолював угрупування кримінальний авторитет, який уже понад 10 років відомий у кримінальних колах як «смотрящій» за містом», – мовиться у повідомленні.

За попередніми даними, підозрювані спеціалізувалися на «кришуванні» бізнесу, та вимаганні неіснуючих боргів.

«У разі відмови «боржників» сплачувати за «зобов’язаннями», до них застосовувалася тактика залякувань. Погрози фізичної розправи і нанесення шкоди особистому майну спрацьовували безвідмовно», – заявили у СБУ.

У відомстві поінформували, що «ватажка та чотирьох активних членів злочинного угруповання» вдалося затримати під час передачі чергового неіснуючого бору. «30 тисяч доларів США передав зловмисникам один з місцевих бізнесменів в обмін на власний спокій», – уточнили в СБУ.

Зазначається, що під час обшуків у затриманих вилучили великі суми грошей, вогнепальну зброю, паспорти іноземних держав, зокрема, Росії.

У межах кримінального провадження чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру за статтею 255-1 (поширення злочинного впливу) та статтею 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

СБУ перевіряє інформацію про ймовірну причетність до діяльності угруповання представників силових структур та органів влади.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG