Доступність посилання

ТОП новини

Першокласники вчитимуться по-новому – Гриневич


Міністр освіти і науки Лілія Гриневич
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

Українські першокласники цього року навчатимуться за новими ортопедичними партами, вчитимуться творити разом, відстоювати свою думку та уникати конфліктів, майструватимуть з конструктора LEGO, а за підручники візьмуться не раніше жовтня. Про ці та інші новації в рамках реформи «Нова українська школа» розповіла журналістам міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

«Середня освіта в Украіні є найкоротшою за кількістю навчального часу. Дітям зараз важливо вчитися критично мислити. Раніше школа цього взагалі не формувала. Тож вводяться активні методи навчання, психологізм, комунікації. А також збільшується спектр навчальних результатів», – розповіла міністр.

Вона додала, що основою «навчання по-новому» є нова методика і вчителі, які мислять по-новому і мають ширший спектр навчальних цілей.

Що ж до підручників, то першачки не відкриватимуть їх до жовтня – в них триватиме адаптаційний період, який не передбачає складних книжкових завдань.

Читайте також: Нова українська школа для першокласників: що зміниться з першого вересня

1 вересня стартує новий навчальний рік. Цього року 448 тисяч школярів перших класів почнуть навчання за новим державним стандартом – програмою «Нова українська школа».

У новому державному стандарті початкової освіти визначили вимоги до обов’язкових результатів навчання і компетентностей здобувачів освіти, тобто, що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів. Новий держстандарт впродовж 2017-2018 навчального року пілотувався в 100 школах по всій Україні.

XS
SM
MD
LG