Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії в Києві пікетують у 100-й день голодування Сенцова


Акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, започаткованої Міжнародним ПЕНом у Лондоні
Акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, започаткованої Міжнародним ПЕНом у Лондоні

Посольство Росії в Києві 21 серпня, у сотий день голодування в російській колонії українського режисера Олега Сенцова, пікетують із вимогою до Москви відпустити українця.

Організатори акції – Український ПЕН-центр і Центр громадянських свобод.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, започаткованої Міжнародним ПЕНом у Лондоні.

​14 серпня міжнародний ПЕН оголосив марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова.

21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний».

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег втрачає надію і не вірить у звільнення

Активісти в Україні й десятках країн світу оголосили про проведення в сотий день голодування Сенцова акцій на його підтримку.

Окрім України, акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США. Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку «ланцюгового» голодування на підтримку українського режисера з Криму Олега Сенцова.

XS
SM
MD
LG