Доступність посилання

ТОП новини

Під СБУ зібралися активісти через імовірне оголошення Стерненку підозри. Трансляція


Під будівлею слідчого управління Служби безпеки України в Києві зібралися активісти. Там одеському активісту Сергію Стерненку мають оголосити підозру. Радіо Свобода транслює подію наживо.

25 травня 2018 року в Одесі двоє чоловіків напали на Стерненка, коли той увечері повертався додому зі своєю дівчиною. Сам Стерненко зазнав численних ударів голови, а також порізу руки, але поранив своїх нападників, один із них помер.

Активіст наголошує, що це була самооборона. Це був уже третій замах на Стерненка за три місяці. 1 травня 2018 року в нього стріляли, влучили гумовою кулею в шию. Нападника за допомогою перехожих затримав сам Стерненко.

Перший напад стався 7 лютого того ж року, тоді активіст отримав декілька ударів по голові, а також різану рану руки.

В квітні генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Стерненку оголосять підозру «в будь-якому разі».

«По Стерненку підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115-та стаття, або 118-та, але і так, і так це підозра. 115-та – це вбивство, 118-та – це вбивство по самозахисту. Різниця – у кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно не генеральний прокурор. Це справа для мене як генерального прокурора резонансна як справа стосовно активістів і ситуації з захисту активістів», – сказала Венедіктова.

XS
SM
MD
LG