Доступність посилання

ТОП новини

Помер один з найжорстокіших серійних убивць України


Ткач відбував довічне ув'язнення
Ткач відбував довічне ув'язнення

У місцях позбавлення волі помер один з найжорстокіших серійних убивць України Сергій Ткач. Інформацію про його смерть Радіо Свобода у четвер підтвердили в адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України Міністерства юстиції.

За інформацією відомства, Ткач відбував довічний термін і помер від серцевої недостатності.

Серійного вбивцю затримали у 2005 році. 2008 року колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області винесла вирок Ткачу, засудивши його до довічного ув’язнення.

Більш ніж 20 років чоловік, якого називають «пологівським і павлоградським маніяком», ґвалтував та убивав дівчат та молодих жінок на території Дніпропетровської та Запорізької областей. За даними правоохоронців, його жертвами стали кілька десятків людей.

Слухання справи Ткача в суді затягувалося, зокрема, через призначену підсудному комплексну психіатричну експертизу. Лікарі тоді встановили: Ткач психічно здоровий і здатен відповідати за свої дії.

За скоєне ним відбували покарання невинуваті люди – дев’ятеро осіб, один із них наклав на себе руки.

2010 року в Павлограді вийшла Книга пам’яті з іменами 30 жінок та дівчат з Дніпропетровської та Запорізької областей, які загинули від рук Ткача. Видання підготували до друку родичі загиблих. Деякі сторінки книги порожні, адже вважають, що жертв було більше, ніж 30.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт - у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG