Доступність посилання

ТОП новини

Отруєння шаурмою у Києві: всі торгові точки належать одному власнику


У Держпродспоживслужбі, коментуючи отруєння шаурмою в Києві, заявили, що всі точки є у власності одному суб'єкту господарювання.

За даними служби, всі торгові точки неякісні продукти поставляв один суб’єкт господарювання, який реалізовував шаурму.

«Майже 10 років в Києві не було зареєстровано таких спалахів. Через те що проводився щорічний, щоквартальний контроль за суб’єктами господарювання. На жаль, на сьогоднішній день суб’єкти господарювання перевіряються раз на 2 роки. Це суб’єкти господарювання, які відносяться до середнього та малого бізнесу. Ця вимога прописана в законі, який відповідає всім міжнародним нормам», – керівник Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За останніми даними, щонайменше 70 людей постраждали внаслідок отруєння шаурмою в Києві, попередній діагноз – сальмонельоз.

Згідно з повідомленням, 33 випадки пов’язані зі вживанням шаурми, придбаної в МАФі у вигляді автопричепу «Купава», який розташований при виході зі станції метро «Дарниця» в напрямку торговельного центру «Дитячий світ»; 26 випадків пов’язані зі вживанням 29-30 липня шаурми, сосисок у лаваші з майонезом, придбаних у МАФі біля кафе «Річковий порт» на Поштовій площі; 11 випадків – зі вживанням 30 липня шаурми, придбаної в МАФі біля супермаркету VARUS на Оболонському проспекті, ще один випадок – поблизу станції метро «Лісова», отруїлася вагітна жінка.

Держпродспоживслужбі відомо також про ще чотири випадки отруєння в Київській області.

XS
SM
MD
LG