Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріли бойовиків на Донбасі зазнала поранень цивільна особа із Красногорівки – військові


Вигляд на Красногорівку з пошкодженого снарядами вікна будинку, вересень 2019 року
Вигляд на Красногорівку з пошкодженого снарядами вікна будинку, вересень 2019 року

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що через обстріли підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі 2 березня зазнала поранення одна мирна особа у Красногорівці Мар’їнського району Донецької області.

«Противник вів вогонь на ураження по будинкам мирних жителів із застосуванням мінометів калібру 120 міліметрів, чудово розуміючи, що обстріли становитимуть загрозу життю та здоров’ю цивільного населення. Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено одного мешканця. Жителю оперативно надали медичну допомогу. Такі зухвалі дії російських окупантів зайвий раз свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України», – повідомили у штабі ООС.

Водночас у пресслужбі Міністерства оборони зазначили, що від початку поточної доби, крім обстрілів бойовиками позицій ЗСУ в районі Красногорівки, сепаратисти також відкривали вогонь біля населеного пункту Оріхове та Мар’їнка.

Втрат з боку ЗСУ немає, додали в Міноборони.

В угрупованні «ДНР» не повідомляють про обстріли з початку доби, бойовики на ресурсах угруповання «ЛНР» стверджують, що українська сторона буцімто обстріляла село Сокільники, через що є жертви серед цивільних.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG