Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: минулої доби бойовики відкривали вогонь на Донбасі 12 разів, з початку поточної – двічі


Втрат у ЗСУ за минулу і поточну добу немає, кажуть українські військові
Втрат у ЗСУ за минулу і поточну добу немає, кажуть українські військові

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що підтрримувані Росією бойовики на Донбасі минулої доби 12 разів порушили режим припинення вогню, початку поточної доби стріляли двічі.

«27 березня втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було. З початком цієї доби російські окупаційні війська здійснили два обстріли наших позицій у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Неподалік Красногорівки ворог застосував 120-мм міномет, а поблизу Опитного – автоматичний станковий гранатомет», – йдеться в повідомленні штабу ООС у фейсбуці.

За поточну добу втрат у ЗСУ немає, додали у штабі.

Збройне угруповання «ДНР» на своїх ресурсах звинуватило ЗСУ в 10 обстрілах захоплених бойовиками територій, бойовики угруповання «ЛНР» – у двох.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG