Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики стріляли 7 разів, 1 військовий поранений – ООС


З початку поточної доби бойовики 1 раз обстріляли позиції ЗСУ, кажуть у штабі
З початку поточної доби бойовики 1 раз обстріляли позиції ЗСУ, кажуть у штабі

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі минулої доби сім разів порушили режим припинення вогню, один військовослужбовець ЗСУ зазнав порпнення.

«З початком цієї доби російські окупаційні війська один раз обстріляли наші позиції. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було зафіксовано обстріл поблизу населеного пункту Березове – зі станкового протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. За поточну добу втрат немає», – заявили у штабі ООС.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» не наводять зведених даних про обстріли, але зазвичай звинувачують українську сторону в порушенні режиму тиші на Донбасі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG