Доступність посилання

ТОП новини

Від початку доби бойовики на Донбасі 7 разів порушили режим тиші – штаб


Від початку поточної доби, 3 квітня, бойовики на Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, чотири рази використавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Для обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші підрозділи, враховуючи небезпеку від ворожих обстрілів для життя та здоров’я військовослужбовців і мирних мешканців, відповіли прицільним вогнем по окупаційним військам та зберегли контроль над ситуацією», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що втрат внаслідок обстрілів у лавах ЗСУ немає.

У незаконному збройному угрупованні «ДНР» заявили про нібито атаку ЗСУ в районі окупованої Горлівки з допомогою безпілотника. У аналогічному угрупованні «ЛНР» не звітують про перебіг бойових дій протягом доби.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG