Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі стріляли 5 разів, зокрема в районі розведення сил у Петрівському – штаб ООС


Бойовики угруповання «ДНР» на своїх ресурсах стверджують, що то українська сторона обстріляла території поблизу Петрівського
Бойовики угруповання «ДНР» на своїх ресурсах стверджують, що то українська сторона обстріляла території поблизу Петрівського

У Міністерстві оборони України повідомили, що від початку поточної доби, станом на 12:00, підтримувані Росією бойовики на Донбасі здійснили 5 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України, в тому числі один раз застосовуючи міномети.

«З напрямку від Петрівського російсько-окупаційні війська застосовували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. За повідомленням Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, зазначений населений пункт Петрівське знаходиться у безпосередній близькості до ділянки розведення № 3 (Богданівка). Підрозділи Об’єднаних сил вогонь у відповідь тут не відкривали», – повідомили у штабі.

За даними штабу ООС, бойових втрат серед українських військових через обстріли немає.

Бойовики угруповання «ДНР» на своїх ресурсах стверджують, що то українська сторона із мінометів обстріляла території поблизу розведення сил в Петрівському.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG