Доступність посилання

ТОП новини

Шварценеггер позивається до російського виробника роботів


Арнольд Шварценеггер
Арнольд Шварценеггер

Американський актор Арнольд Шварценеггер подав судовий позов проти російської компанії Promobot за незаконне використання його образу.

Адвокати Шварценеггера заявили, що компанія незаконно використала зовнішність актора і голос для людиноподібного робота Android Robo-C, тим самим завдавши шкоди його репутації. Позивачі вимагають від відповідача виплатити 10 мільйонів доларів компенсації плюс дохід від продажу, а також припинити використання образу Шварценеггера.

«Зараз ми робимо все можливе, щоб врегулювати ситуацію. Ми самі надіслали запит до представників Шварценеггера. І більше ніде не будемо використовувати робота, який став «яблуком розбрату». А матрицю, по якій він був створений, утилізуємо, щоб більше ніяких питань не виникало», – повідомили в Promobot.

Модель робота Android Robo-C з особою Шварценеггера була представлена в 2019 році в Петербурзі на форумі Synergy Global Forum. Форум також відвідав і сам актор, якому, за словами представників компанії Promobot, «усе дуже сподобалося». У січні цього року робота показували на виставці CES в Лас-Вегасі, після чого адвокати стали вимагати припинення використання образу голлівудського актора.

XS
SM
MD
LG