Доступність посилання

ТОП новини

У SpaceX назвали ім’я першого туриста, який полетить до Місяця


Політ запланований на 2023 рік
Політ запланований на 2023 рік

Компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX повідомила ім’я першого космічного туриста, якого відправить у політ довкола Місяця на борту свого космічного корабля Big Falcon Rocket (BFR). Це – японський мільярдер Юсаку Маедзава.

«Першим приватним пасажиром, який полетить навколо Місяця на борту BFR, є новатор у галузі моди і всесвітньо визнаний куратор мистецтва Юсаку Маедзава», – йдеться у повідомленні SpaceX у Twitter. Оголошення зробили пізно ввечері 17 вересня в Лос-Анджелесі.

Маедзава заявив, що хотів би запросити з собою в політ шістьох чи вісьмох митців зі всього світу. За його словами, їх попросять створити щось після повернення на Землю, і «ці шедеври надихатимуть мрійника в кожному».

Політ запланований на 2023 рік. Про те, яку суму заплатив Маєдзава, не повідомляли, але відомо, що він вніс передоплату.

Про те, що SpaceX визначився з кандидатурою, стало відомо минулого тижня.

«До Місяця літали лише 24 людини в історії. Ніхто не був там після останньої місії Apollo 1972 року», – заявили у SpaceX.

За повідомленням, туристів відправлять у космос на кораблі Dragon, схожому на вантажні судна, які SpaceX часто посилає до Міжнародної космічної станції.

XS
SM
MD
LG