Доступність посилання

ТОП новини

США повернули на батьківщину 45 тисяч своїх громадян, організувавши 460 авіарейсів


Держсекретар США Майк Помпео
Держсекретар США Майк Помпео

Держсекретар США Майк Помпео повідомив 7 квітня, що Державний департамент надав допомогу 45 тисячам американців для повернення на батьківщину. Помпео назвав програму повернення громадян США з-за кордону у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції «однією з найвидатніших дипломатичних місій в американській історії».

Для доправлення до США з-за кордону десятків тисяч людей, які не змогли скористатися регулярними комерційними рейсами, було організовано понад 460 авіарейсів із 75 країн, заявив Помпео.

Як один із прикладів операцій, проведених дипломатами для вивезення громадян США з найвіддаленіших куточків світу, Помпео розповів про дії в Непалі. Сотні американців у момент початку пандемії лпинилися в скрутному становищі в Непалі, перебуваючи поблизу гори Еверест і в інших районах країни. Посольство США отримало спеціальні дозволи від уряду Непалу для невеликих комерційних літаків, розрахованих на 15 пасажирів, щоб дістатися до аеродромів у небезпечній гірській місцевості і повернутися назад.

Співробітники посольства в Непалі проїхали сотні кілометрів, дісталися до місць, де перебували американці, і доставили їх до столиці країни Катманду. Звідти на двох літаках вилетіли до Сполучених Штатів близько 600 громадян і осіб із постійним дозволом на проживання в США.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG