Доступність посилання

ТОП новини

США надали Україні обладнання на 25 млн доларів для використання в зоні ООС – Генштаб


Цього тижня Відділ оборонного співробітництва отримав пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання, повідомив Генштаб
Цього тижня Відділ оборонного співробітництва отримав пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання, повідомив Генштаб

США цього тижня надали Україні допомогу в сфері безпеки на понад 25 мільйонів доларів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ 15 травня.

«Попри COVID-19, Сполучені Штати Америки продовжують надавати Україні допомогу в галузі безпеки! Цього тижня Відділ оборонного співробітництва отримав пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання загальною вартістю понад 25 мільйонів доларів для використання у зоні операції Об'єднаних сил. США рішуче стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії», – йдеться в повідомленні.

У березні низка західних ЗМІ повідомила про те, що члени Конгресу США неформально поінформували Міністерство оборони про плани надати Україні військової допомоги на суму в 125 мільйонів доларів. Це – перша половина допомоги Україні розміром в 250 мільйонів доларів, виділеної Конгресом, йшлося в статті на сайті телеканалу CNN.

До нового пакету допомоги, за даними ЗМІ, мають увійти контр-артилерійські радари та озброєні патрульні катери Mark VI, які вважають особливо важливими з огляду на напруженість між Україною та Росією в Чорному й Азовському морях.

XS
SM
MD
LG