Доступність посилання

ТОП новини

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні


Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів, каже Джо Байден
Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів, каже Джо Байден

Сполучені Штати нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів, йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому.

У тексті зазначено, що Байден дав розпорядження держсекретареві Ентоні Блінкену виділити 400 млн доларів на потреби України.

При цьому на сайті Білого дому не вказується, яке озброєння буде передано Україні.

Це вже другий пакет військової допомоги Україні від США після того, як Конгрес виділив на це гроші наприкінці квітня.

Раніше, 20 квітня, Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США, зокрема, для України в розмірі близько 61 мільярда доларів. Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Голосування відбулося після того, як демократи і республіканці дійшли згоди щодо законопроєктів після місяців незгоди частини республіканців із подальшою підтримкою США для України на тлі вторгнення Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG