Доступність посилання

ТОП новини

«Війна буде виграна»: як польські політики відреагували на рішення США щодо України


Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск (ліворуч). Київ, 22 січня 2024 року, фото ілюстративне
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск (ліворуч). Київ, 22 січня 2024 року, фото ілюстративне

Польські політики відреагували на схвалення Палатою представників США законопроєкту про надання допомоги Україні.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск подякував США за відповідне рішення.

«Спікер Джонсон, дякую. Краще пізно, ніж занадто пізно. І я сподіваюся, що для України ще не запізно», – наголосив він.

Маршалок Сейму Польщі Шимон Головня, своєю чергою, після голосування Палати представників написав: «Від імені народу Польщі я хочу подякувати спікеру Джонсону за те, що в останню хвилину в Палаті представників було прийнято додатковий пакет для України. Ця війна має бути виграна і буде виграна».

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відреагував найлаконічніше, опублікував сердечко, три американські і три українські прапори.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш зазначив: «Нарешті! Пакет військової і фінансової допомоги Україні прийнятий палатою представників США. Це важливе і надзвичайно необхідне рішення. Демократичний світ мусить бути єдиним і рішучим у протистоянні російському імперіалізму».

Президент Польщі Дональд Туск під час свого візиту до Канади запевнив, що «Україні потрібні всі види озброєнь і всі види підтримки, тож ця допомога від США буде не тільки цінна, вона буде, без сумніву, безцінна».

Палата представників США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів у Палаті представників. «За» проголосували 311 конгресменів, проти – 112.

Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Загальний розмір законопроєкту щодо допомоги Україні, який ініціював спікер-республіканець Палати представників Майк Джонсон становить 60,84 мільярда доларів. Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів.

Форум

XS
SM
MD
LG