Доступність посилання

ТОП новини

Через стрілянину в американському штаті Мен є багато жертв – ЗМІ


Поліція штату Мен оприлюднила записи з камер відеспостереження, на яких зображений підозрюваний нападник років 40-ка
Поліція штату Мен оприлюднила записи з камер відеспостереження, на яких зображений підозрюваний нападник років 40-ка

Стрілянина в американському штаті Мен на північному сході країни призвела до численних жертв, повідомили у середу американські ЗМІ. Телекомпанія ABC повідомляє про щонайменше 20 загиблих у місті Льюїстон, тоді як CNN з посиланням на місцеву владу каже про 22 загиблих. Також, за даними телекомпанії, 50-60 людей зазнали поранень. Офіційного підтвердження кількості жертв немає.

Влада округу Андроскоггін повідомила про обстріли з вогнепальної зброї у кількох районах міста.

Поліція штату Мен оприлюднила записи з камер відеспостереження, на яких зображений підозрюваний нападник років 40-ка, називають ім’я – Роберт Кард. Поліція також оприлюднила фото автомобіля та попросила всіх, кому щось відомо, повідомити про чоловіка та машину.

Підозрюваного ще не затримали.

Президента США Джо Байдена поінформували про подію, він поспілкувався з низкою законодавців штату Мен, повідомили журналістам у пресслужбі Білого дому.

За даними Gun Violence Archive, неурядової організації, цього року в Сполучених Штатах зафіксовано понад 500 випадків масової стрілянини. Зусилля посилити контроль над зброєю протягом багатьох років стикалися зі спротивом республіканців, активних захисників конституційного права на зброю.

Форум

XS
SM
MD
LG