Доступність посилання

ТОП новини

Підготовче засідання в справі Кернеса перенесено на 8 квітня


Тодішній голова Харківської ОДА Михайло Добкін (ліворуч) і мер Харкова Геннадій Кернес під час з’їзду депутатів Криму і південно-східних областей України у Харкові, 22 лютого 2014 року
Тодішній голова Харківської ОДА Михайло Добкін (ліворуч) і мер Харкова Геннадій Кернес під час з’їзду депутатів Криму і південно-східних областей України у Харкові, 22 лютого 2014 року

Київський районний суд Полтави задовольнив клопотання про перенесення підготовчого засідання у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького.

«Клопотання подали і сторона обвинувачення, і сторона захисту. Обґрунтування у всіх ідентичні – неблагополучна епідемічна обстановка в країні та світі. Суд задовольнив клопотання і переніс засідання на 8 квітня, 10-ту годину», – повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката Кернеса Олександра Гунченка.

31 січня 2020 року Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги на ухвалене в серпні 2018 року рішення суду першої інстанції у справі щодо Кернеса, Блінника та Сміцького й направив справу на новий розгляд до Київського районного суду Полтави.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану, Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова, «після того, як вони знімали номери автомобілів «друзів Кернеса» біля готелю «Національ». Пізніше відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. Його охоронцям було пред’явлено підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 КК України.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала обвинувальний акт до Дзержинського райсуду Харкова.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) оголосив резолютивну частину рішення щодо перенесення розгляду справи Кернеса до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов ухвалив постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Кернеса та його охоронців Блінника та Сміцького як відмову від обвинувачення і закрив кримінальне провадження.

Це рішення оскаржили прокуратура, а також потерпілий Сергій Ряполов і його представник, адвокат Тетяна Зелькіна. Посилаючись на значні порушення КПК, допущені під час розгляду справи в суді першої інстанції, вони вимагали скасувати рішення Київського райсуду Полтави та призначити новий розгляд справи.

XS
SM
MD
LG