Доступність посилання

ТОП новини

Рішення на користь України дозволить суду Лондона розглядати агресію Росії по суті – Клімкін


Голова МЗС України Павло Клімкін
Голова МЗС України Павло Клімкін

Задоволення скарги України в справі про «борг Януковича» дозволить Високому суду Лондона розглядати питання агресії Росії проти України, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Зараз саме в лондонському суді, до якого немає жодних сумнівів, що він професійний і упереджений, будуть розглядатися питання російського примусу і російської агресії. Тобто ми досягли переведення цих питань з міжнародного майданчику, де вони будуть продовжуватися, на дуже важливий новий майданчик і це все буде здійснюватися найближчим часом», – сказав міністр на щорічному форумі «Ялтинська європейська стратегія» (YES).

Він висловив впевненість, що офіційний Київ готовий відстоювати свої інтереси в лондонському суді.

14 вересня апеляційний суд у Лондоні задовольнив скаргу України в справі про так званий «борг Януковича». Мова йде про 3 мільярди доларів, які уряд колишнього президента України Віктора Януковича позичив у Росії в останні місяці перебування при владі.

Тепер Високий суд Лондона слухатиме справу за повноцінною процедурою з урахуванням усіх політичних її моментів, як того вимагала Україна.​

XS
SM
MD
LG