Доступність посилання

ТОП новини

Суд відправив підозрюваного в нападі на Гандзюк під домашній арешт


П'ятий підозрюваний у нападі на Гандзюк до 20 жовтня має носити електронний браслет
П'ятий підозрюваний у нападі на Гандзюк до 20 жовтня має носити електронний браслет

Херсонський міський суд відправив під домашній арешт В’ячеслава Вишневського, підозрюваного в організації замаху на херсонську активістку, в. о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

Згідно з рішенням суду, підозрюваний до 20 жовтня має носити електронний браслет.

Національна поліція заявляє, що у причетності до нападу на херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючого справами мерії Херсона Катерину Гандзюк підозрюють шістьох людей.

Читайте також: Четверо підозрюваних у справі Гандзюк – під вартою: що відомо

Станом на вечір 21 серпня були арештовані без права застави четверо підозрюваних. Серед був Микола Новіков, однак 22 серпня в ГПУ повідомили, що провадження проти нього закрили «за відсутністю в його діях складу злочину». Правоохоронці заявили, що він не причетний до нападу.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

XS
SM
MD
LG