Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував рішення про дострокове звільнення «судді-колядника» Зварича


Ігоря Зварича в 2011 році засудили за хабарництво
Ігоря Зварича в 2011 році засудили за хабарництво

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду скасувала постанову Галицького суду Львова про дострокове звільнення від покарання колишнього голови Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича. Про це повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

За офіційною інформацією, колегія суддів розглянула апеляційну скаргу прокурора Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 на рішення Галицького районного суду Львова від 11 липня 2018 року щодо умовно-дострокового звільнення Зварича.

У 2008 році Ігоря Зварича затримали на хабарі, проводячи обшук у кабінеті та його помешканні. Тоді знайшли один мільйон доларів і два мільйони гривень. За словами Ігоря Зварича, грішми йому «засівали» новий кабінет. Після цього його почали називати «суддею-колядником».

Згідно з судовим рішенням, у 2011 році він був засуджений до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. У СІЗО Ігор Зварич провів три роки, а ще чотири – в колонії. Через так званий «закон Савченко», згідно з яким кожен проведений день у СІЗО рахували за два дні в’язниці, колишній суддя вийшов на волю у 2016 році.

Ігор Зварич через суд домагався поновлення на посаді судді і наполягав на компенсації моральної шкоди.

З 22 січня 2016 року, як мовиться у повідомленні Тернопільського апеляційного суду, Ігор Зварич перебував на обліку в Галицькому районному секторі з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області. Строк відбування покарання завершився 10 січня 2019 року. Керівник «Центру пробації» надіслав подання до місцевого суду Львова щодо звільнення екс-судді Зварича. Суд задовольнив прохання.

XS
SM
MD
LG