Доступність посилання

ТОП новини

Сухопутні сили ЗСУ створять рекрутинговий центр – Павлюк


Рекрутинговий центр ЗСУ у Запоріжжі, Україна, 19 березня 2024 року
Рекрутинговий центр ЗСУ у Запоріжжі, Україна, 19 березня 2024 року

Прийнято рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин та підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, повідомив 10 травня командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

«Під час відбору кожний кандидат, що відповідає умовам, зможе обрати підрозділ, в якому він хоче служити. Базова загальновійськова підготовка забезпечуватиметься в межах спеціального навчального батальйону, фахова – також на базі окремого центру та під керівництвом фахівців з бойовим досвідом», – написав Павлюк.

Вказано, що більш детальну інформацію про програму відбору та підготовки фахівців безпілотних систем можна отримати за телефоном гарячої лінії: 0 800 301 314

З березня до Збройних сил України почали набирати ще й за новим алгоритмом – через рекрутинг. Цей механізм, на відміну від мобілізації, дозволяє кандидатам потрапити – після співбесіди і тестів – до обраного підрозділу. Звичайна мобілізація через ТЦК не дає такої можливості, і часто майбутній підрозділ проходження служби, як і спеціальність, залишаються невідомими для рекрута.

Наразі в Україні працює 19 українських центрів рекрутингу.

Форум

XS
SM
MD
LG