Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сумщини повідомила про додаткові обмеження в прикордонних районах


Наслідки обстрілів Сумської області силами РФ, 20 лютого 2024 року
Наслідки обстрілів Сумської області силами РФ, 20 лютого 2024 року

Влада Сумщини повідомила, що з 22 квітня 2024 року до завершення дії воєнного стану на території області встановлені додаткові тимчасові обмеження в межах п’ятикілометрової зони біля кордону з Росією.

Як повідомляє у фейсбуці пресслужба Сумської обласної військової адміністрації, у цей період буде заборонено вільний в’їзд (допуск), перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних із будівництвом, облаштуванням та утриманням фортифікаційних споруд.

Крім того, в ОВА повідомляють про заборону сівби високорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю таких культур на відстані 500 метрів навколо фортифікаційних споруд на території Сумської області.

Ідеться про Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську (сільську), Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Юнаківську, Шалигинську територіальні громади.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 17 квітня повідомив, що від початку 2024 року російські війська понад чотири тисячі разів обстріляли Сумщину, при тому, що «за весь минулий рік кількість обстрілів сягала шести тисяч».

Крім того, українські військові регулярно повідомляють про виявлення російських диверсійно-розвідувальних груп на Сумщині.

Форум

XS
SM
MD
LG