Доступність посилання

ТОП новини

Голова Сумської ОВА: ризиків прориву кордону російськими військовими немає


Російська артилерійська установка у звільненому українськими військовими місті Тростянці Сумської області, 29 березня 2022 року, фото ілюстративне фото
Російська артилерійська установка у звільненому українськими військовими місті Тростянці Сумської області, 29 березня 2022 року, фото ілюстративне фото

Ризиків того, що російські сили можуть прорвати кордон України у Сумській області, де збільшилась кількість обстрілів, наразі немає. Про це в ефірі Радіо Свобода (Свобода.Live) заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Ми знаємо сьогодні дані, які нам дозволяють сказати, що великої переваги відносно наших Збройних Сил, які б дозволяли сказати, що є такі можливі дії ворога… я б так не оцінював. Знаючи й наші сили, і знаючи сили ворога, тому сьогодні такої небезпеки не існує. Це що стосується землі. Найбільша небезпека нашого регіону – це повітряні та ракетні удари, які значно інтенсивніше стали відбуватися по нашій інфраструктурі», – каже Артюх.

Артюх каже, що «найбільше страждають від обстрілів до п’яти населених прикордонних пунктів Сумщини». У кожному з них, за словами голови ОВА, залишилось від 3 до 10 людей, яких наразі евакуюють Збройні Сили України.

«Я думаю, найближчу добу дві ми їх звідти евакуюємо. У решті населених пунктів менш загрозлива ситуація», – додає Артюх.

Місцеві жителі, за даними голови Сумської обласної військової адміністрації, повністю покинули 22 населених пункти Сумщини і передали управління Збройним Силам України.

На Сумщині за останній тиждень значно збільшилась кількість обстрілів у прикордонні з Росією.

14 березня голова ОВА Володимир Артюх повідомив, що в прикордонній з Росією Сумській області за попередні два дні військові РФ здійснили 800 обстрілів – така кількість була торік за пів року. За його словами, в результаті цих обстрілів за останні два дні більше ніж 15 людей були поранені, троє людей загинули.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG