Доступність посилання

ТОП новини

Активісти протестували після скандалу в Національній музичній академії Чайковського


У Національній музичній академії імені Чайковського розгорівся скандал після зміни керівництва
У Національній музичній академії імені Чайковського розгорівся скандал після зміни керівництва

У Києві активісти пікетували офіс президента Єврейської ради України Олександра Сусленського. Вони переконані, що той впливає на діяльність Міністерства культури України.

Активісти заявляють, що він став ініціатором зміни в. о. ректора Національної музичної академії імені Чайковського, адже прагне заволодіти її Великим залом Василя Сліпака. Вони також звертають увагу на те, що державний секретар Міністерства культури Ростислав Карандєєв їздить на автомобілі Сусленського.

«Ми заперечуємо проти впливу подібних людей, раніше їх називали «смотрящіє» чи «куратори», на українську культури. Ми не проти, якщо є меценати в українську культуру на законному рівні… Але такі, як пан Олександр Сусленський, не мають чіпати українську культуру», – пояснює активіст громадської організації «Український дім» Андрій Гаджаманов.

Активісти вважають, що в Україні відбувається спрямована діяльність на знищення української культурної спадщини. Вони вимагають пояснень від Міністра культури Євгена Нищука щодо зміни в. о. ректора консерваторії та ролі Сусленського в Мінкульті.

Новопризначений в. о. ректора Анатолій Бровій стверджує, що його призначення цілком законне.

Читайте також: Скандал у Національній музичній академії Чайковського. Що відбувається?

Після пікету офісу президента Єврейської ради України активісти вирушили до Міністерства культури України. Втім, до них ніхто не вийшов.

Коментарів щодо акції від Нищука й Сусленського наразі немає.

З 1 серпня в Національній музичній академії України імені Чайковського новий виконувач обов’язків ректора – Анатолій Бровій. Відповідний наказ 3 серпня опублікували на сайті Міністерства культури. До Бровія півтора місяця цю посаду обіймав Максим Тимошенко. Про кадрові зміни за день до цього обом повідомив державний секретар Міністерства культури Ростислав Карандєєв.

У день звільнення Тимошенка біля Міністерства культури відбулася акція на підтримку звільненого виконувача обов'язків ректора. Студенти й професорсько-викладацький склад академії підписали петицію з вимогою поновити Тимошенка на посаді.

XS
SM
MD
LG