Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з можливим відключенням «Суспільного» є неприпустимою – Бородянський


Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський 
Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський 

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що ситуація з можливим відключенням через борги Суспільного мовника є неприпустимою.

«Суспільний мовник не передбачив в бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом з Мінфіном прийнято рішення щодо наближення фінансування аби «Суспільне» мало можливість розрахуватися з боргами негайно. Сума, яка заблокована в Швейцарії, повернеться до бюджету і МКМС буде ініціювати зміни до бюджету щодо збільшення фінансування Суспільного мовника на суму сплаченого боргу за рахунок повернених із Швейцарії коштів, що забезпечить сталість розвитку Суспільного мовника», – повідомив Бородянський у Telegram.

Таким чином він відреагував на раніше поширене 28 лютого повідомлення «Суспільного», що його робота заблокована через арешт рахунків за борги у понад 10,5 мільйонів євро, вказуючи, що така ситуація «унеможливила підготовку до трансляції цьогорічної Олімпіади та забезпечення участі України у «Євробаченні».

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що створений на базі НТКУ та ОДТРК в 2017 році Суспільний мовник отримав борг «у спадок» як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність.

XS
SM
MD
LG