Доступність посилання

ТОП новини

У ОБСЄ закликали уряд не скорочувати фінансування Суспільного мовлення


Арлем Дезір
Арлем Дезір

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав уряд України не скорочувати бюджет Суспільного мовлення.

«Закликаю українську владу терміново вивчити і знайти ефективні рішення для збереження бюджету Національної суспільної телерадіокомпанії України і місії суспільного мовника. В умовах сьогоднішньої кризи в галузі охорони здоров’я громадська мовна компанія відіграє незамінну роль в наданні достовірної інформації населенню, повідомленні про пандемію і боротьбі з неправдивою інформацією», – йдеться у зверенні Дезіра.

Він додав, що «зараз не час ризикувати економічною стійкістю національних ЗМІ».

Раніше також і Представництво ЄС в Україні закликало не скорочувати фінансування суспільному мовнику.

У першому оприлюдненому минулого тижня проєкті змін до бюджету Міністерство фінансів планувало позбавити фінансування низку інституцій, зокрема і Суспільне мовлення.

27 березня Суспільне звернулося до уряду з відкритим листом, заявляючи, що зменшення його фінансування (повідомлялося про скорочення на 480 мільйонів гривень – ред.) може призвести до зупинки діяльності мовника.

29 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що змінами до державного бюджету на 2020 рік на фінансування Суспільного мовлення буде передбачено 1,2 мільярда гривень. Він заявив, що поділяє твердження, що «діяльність суспільного мовлення є особливо важливим у кризові часи».

XS
SM
MD
LG