Доступність посилання

ТОП новини

Токмак Запорізької області оточений, але на контакт із російською армією не йде – влада


Голова Запорізької ОВА наголошує, що влада Токмака всіляко уникає зустрічі з російськими військовими і не погоджується на жодні вимоги
Голова Запорізької ОВА наголошує, що влада Токмака всіляко уникає зустрічі з російськими військовими і не погоджується на жодні вимоги

Ситуація у місті Токмак Запорізької області станом на 2 березня залишається складною, повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«У місті дуже серйозні бої. Є вбиті і серед наших військових, і серед російських, а також серед цивільних людей. Були авіаобстріли, танкові бої, артилерія... Четвертий день проблеми зі світлом, немає мобільного зв’язку та інтернету», – повідомляє Запорізька ОВА із посиланням на заступника мера Токмака Володимира Харлова.

За словами самого Старуха, місто наразі оточене російськими військами, але керівництво Токмака на контакт з російськими військовими не йде: всіляко уникає зустрічі з ними і не погоджується на жодні вимоги.

«У місті знаходиться міський голова, його заступники, директори комунальних підприємств. Всі на місці, ніхто не поїхав, всі займаються вирішенням проблем з електропостачанням, водою тощо. На будівлі виконкому та на центральній площі майорить український прапор, – наголошує Старух.

У Запорізькій області тривають акції протесту мешканців міст, захоплених російськими військами.

Зокрема, другу добу мешканці Енергодара чергують на в’їзді до міста, поряд з яким розташована Запорізька АЕС. Відео з місця подій оприлюднила Енергодарська міська рада. У своєму звернені міський голова Енергодара заявив, що АЕС не буде передана під контроль російських військових.

Як повідомляє Запорізька ОВА, протягом вечора та ночі російські війська наступали в напрямку міст Мелітополь, Запоріжжя, Бердянськ, Маріуполь. Не маючи успіху, російські військові зосередили зусилля у напрямкку населених пунктів Токмак, Оріхів, Михайлівка, Василівка, накопичуючи військову техніку.

Російські військові продовжують знищувати об’єкти цивільної інфраструктури на території Запорізької області.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG