Доступність посилання

ТОП новини

Багаторічний юрист Трампа пішов на угоду зі слідством


Колишній адвокат Трампа Майкл Коен (ліворуч на фото) і президент США Дональд Трамп
Колишній адвокат Трампа Майкл Коен (ліворуч на фото) і президент США Дональд Трамп

Представники влади США стверджують, що багаторічний особистий юрист президента Дональда Трампа Майкл Коен 21 серпня погодився визнати себе винним у фінансових порушеннях під час виборчої кампанії 2016 року та за іншими кримінальними звинуваченнями. Угода Коена зі слідством може спричинити додаткові проблеми для чинного президента США – після того, як журі присяжних у штаті Вірджинія визнало екс-керівника передвиборчої кампанії Трампа Пола Манафорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення у фінансових зловживаннях.

Справу проти Коена ведуть прокурори на Мангеттені, але, за повідомленнями, ця справа вийшла з розслідування, здійснюваного спецпрокурором Робертом Мюллером у зв'язку з можливими взаємозв’язками між посадовими особами Росії та представниками Трампа під час президентських виборів у США в 2016 році.

Також читайте: Колишній адвокат Трампа готовий свідчити проти нього спецпрокурору Мюллеру – CNN

Зізнання Коена не включають жодної пов’язаної з Росією діяльності, а стосуються насамперед імовірних порушень виборчого законодавства США. Ідеться про виплати для жінок, які стверджують, що мали справу з Трампом. За американським законодавством, якщо такі виплати здійснювалися під час виборчої кампанії 2016 року, то про це представники Трампа мали повідомити публічно. Якщо ж Трамп схвалив виплату грошей, але це не розголошувалося, то це може розглядатися як злочин.

XS
SM
MD
LG