Доступність посилання

ТОП новини

Трамп підписав новий указ про санкції за іноземне втручання у вибори в США


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп видав новий указ, спрямований на покарання іноземців за втручання у вибори в США.

Указ, підписаний 12 вересня, з’явився на тлі триваючої критики Трампа та його адміністрації за те, що він недооцінює загрози виборам у США, включно із президентськими виборами 2016 року, які він виграв.

Директор національної розвідки Ден Коутс заявив, що Сполучені Штати ще не бачать інтенсивності російського втручання, яке було помічене в 2016 році. Він також заявив, що цей порядок не спрямований спеціально на Росію і називав Китай, Північну Корею та Іран серед інших можливих загроз.

«Це більше, ніж лише Росія», – сказав він журналістам.

Радник з питань національної безпеки Джон Болтон сказав, що розпорядження надає повноваження державним та казначейським відомствам ухвалювати рішення щодо відповідних санкцій, які включатимуть заморожування активів, обмеження доступу до фінансових установ США та обмеження на поїздки.

Військові та правоохоронні органи попередили, що майбутні вибори до Конгресу 6 листопада можуть бути під загрозою втручання іноземних громадян. Це голосування буде визначати контроль над Конгресом.

Трамп неодноразово критикував дані розвідки США про ймовірне російське втручання, навіть коли Конгрес перейшов до накладення жорстких санкцій проти Росії та інших осіб за втручання у вибори.

Нове законодавство, яке зараз проходить через Конгрес, передбачає ще більш жорстке покарання проти Росії, у тому числі заборону доступу до ринку суверенних боргів.

Трамп також звинувачує розслідування, яке проводить спецпрокурор Роберт Мюллер щодо втручання Росії у виборах. У липні команда Мюллера оголосила обвинувальний висновок проти 12 російських офіцерів військової розвідки, які, за словами прокурорів, були причетними до зламу комп’ютерних серверів Демократичної партії в 2016 році.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG