Доступність посилання

ТОП новини

Трамп запровадив надзвичайний стан у Північній Кароліні через шторм «Ісаяс»


Трамп оголосив надзвичайний стан у Північній Кароліні
Трамп оголосив надзвичайний стан у Північній Кароліні

У США метеорологи попередили про загрозу злив і сильного вітру через тропічний шторм «Ісаяс», який рухається на північ уздовж східного узбережжя країни. Очікується, що він вийде на берег увечері в понеділок, 3 серпня, в районі кордону між Північною і Південною Кароліною.

Президент Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у Північній Кароліні до приходу туди шторму, щоб вивільнити федеральні кошти на допомогу містам та координацію зусиль для ліквідації наслідків стихійного лиха.

У суботу Трамп випустив аналогічну декларацію для Флориди.

Національний центр зі спостереження за ураганами повідомив, що центр «Ісаяса» залишиться у морі, коли в понеділок він буде рухатися вздовж Флориди і Джорджії.

Швидкість вітру усередині «Ісаяса» сягала 110 кілометрів на годину у ніч на понеділок, і очікується, що він все ще буде належати до категорії потужного тропічного шторму, коли вийде на берег.

За прогнозами синоптиків, Північна і Південна Кароліна і інші штати регіону можуть очікувати від 7 до 15 сантиметрів опадів, коли шторм буде рухатися на північ у найближчі кілька днів.

Штормові попередження в ніч на понеділок діяли вздовж усього узбережжя – від Флориди до Делавера.

XS
SM
MD
LG