Доступність посилання

ТОП новини

Трамп заявив, що готовий підписати угоду з талібами в разі дотримання перемир’я


Прибуття президента Дональда Трампа з дружиною до Індії, 24 лютого 2020 року
Прибуття президента Дональда Трампа з дружиною до Індії, 24 лютого 2020 року

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий підписати мирну угоду з талібами в Афганістані, якщо будуть дотримані умови тимчасового перемир’я між сторонами.

«Ми думаємо, що вони хочуть укласти угоду. Ми хочемо укласти угоду. Я думаю, що це вийде, ми побачимо», – сказав Трамп журналістам перед відбуттям до Індії 23 лютого. Президент США додав, що «після 19 років» війни настав час американських сил «повернутися додому».

Раніше в лютому обидві сторони оголосили тиждень «зменшення насильства» з 22 лютого. Якщо перемир’я буде дотримано, його буде закріплено мирним договором, який може закінчити для США цю війну.

В Афганістані нині перебувають понад 12 тисяч американських військових. Афганські ЗМІ повідомляли, що за останні два дні таліби здійснили кілька невеликих нападів на пункти пропуску, укомплектовані афганськими військовими і поліцейськими.

Державний секретар США Майк Помпео 21 лютого заявив, що США та таліби ведуть переговори з метою сприяння політичному врегулюванню для припинення конфлікту в Афганістані та зменшення присутності США в регіоні.

XS
SM
MD
LG