Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина відреагувала на погрози Трампа про «великі санкції»


Трамп заявив, що США готові запровадити «великі санкції» проти Туреччини через заарештованого американського пастора
Трамп заявив, що США готові запровадити «великі санкції» проти Туреччини через заарештованого американського пастора

Туреччина не буде толерувати погрози, заявив міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу після слів президента США Дональда Трампа про готовність запровадити «великі санкції» проти Анкари.

«Ніхто не буде диктувати Туреччині. Ми ніколи не толеруватимемо погрози від будь-кого. Верховенство права для кожного. Жодних винятків», – написав Чавушоглу у Twitter.

26 липня Трамп заявив, що США готові запровадити «великі санкції» проти Туреччини через заарештованого американського пастора Ендрю Брансона, якого 25 липня перевели під домашній арешт.

Пастор, який працював у Туреччині понад 20 років, був затриманий у 2016-му. Рік потому йому висунули звинувачення в тероризмі й шпигунстві. Турецька влада стверджує, що Брансон допомагав групам, які нібито стояли за організацією невдалого військового перевороту в Туреччині у липні 2016 року.

Він перебував за ґратами до 25 липня 2018-го, коли його перевели під домашній арешт. Державний секретар США Майк Помпео заявив, що цього недостатньо. На його думку, пастору мають дозволити покинути Туреччину.

XS
SM
MD
LG