Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов заперечив, що дав команду збити вертоліт Януковича


Турчинов: ніхто команди «збивати» не давав. Але я вимагав посадити вертоліт і доставити Януковича до Києва
Турчинов: ніхто команди «збивати» не давав. Але я вимагав посадити вертоліт і доставити Януковича до Києва

Колишній голова Верховної Ради Олександр Турчинов, який після втечі колишнього президента України Віктора Януковича з країни виконував обов’язки голови держави, в інтерв’ю Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) розповів, що не давав команди збити вертоліт Януковича.

«Він (Віктор Янукович – ред.) ще розповідав, що Турчинов дав команду збивати вертоліт (за допомогою якого експрезидент намагався покинути Україну – ред.). Це неправда, ніхто команди «збивати» не давав. Але я вимагав посадити вертоліт і доставити Януковича до Києва. З Харкова Янукович вилетів до Донецька, а з Донецька на машинах, ховаючись, попрямував, як нам стало відомо, в Крим. Тому на той момент народні депутати – [Арсен] Аваков і [Валентин] Наливайченко з десятьма, по-моєму, бійцями вилетіли в Крим», – пригадав Турчинов.

Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів у центрі Києва під час подій Євромайдану. Наразі президент-утікач переховується за кордоном, найімовірніше, – в Росії. Йому інкримінують низку злочинів, зокрема державну зраду. Провину свою він заперечує.

XS
SM
MD
LG