Доступність посилання

ТОП новини

Понад 13 тисяч біженців перебувають на кордоні Туреччини з Грецією – ООН


Понад 13 тисяч біженців з Сирії та інших країн зібралися на території Туреччини біля прикордонних переходів з Грецією після того, як турецька влада оголосили, що не перешкоджатимуть їх руху в країни ЄС. Про це 1 березня повідомили в ООН.

Влада Греції стверджують, що за минулу добу завадили близько 10 тисячам мігрантів перетнути кордон без необхідних документів. У той же час, морем з Туреччини на грецькі острови в Егейському морі прибули близько 500 біженців.

Влада Туреччини стверджує, що через прикордонні переходи з країнами ЄС були пропущені за останні кілька днів понад 75 тисяч мігрантів.

Раніше повідомлялося про зіткнення на кордоні з Грецією. Поліцейські застосовували сльозогінний газ, а біженці кидали в поліцейських каміння, намагаючись проникнути на територію Греції.

У Туреччині зараз перебуває понад 3,5 мільйона біженців, головним чином з Сирії, де дев’ять років тривають військові дії. Президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про зміну політики щодо біженців кілька днів тому – після різкого загострення ситуації на північному заході Сирії через підтриманого Росією наступу сил сирійського президента Башара Асада. Ердоган заявив, що Туреччина відкриє для біженців кордон з Євросоюзом, оскільки той, за його словами, не виконує взяті на себе фінансові зобов’язання, а також не надто активно бере участь у врегулюванні сирійського конфлікту.

XS
SM
MD
LG