Доступність посилання

ТОП новини

У Туркменистані чиновників віком від 40 років зобов’язали стати сивими, як президент


Ґурбанґули Бердімухамедов
Ґурбанґули Бердімухамедов

Чоловіків-чиновників Лебапського велаяту (області) на сході Туркменистану, старших за 40 років, зобов’язали ходити з сивим волоссям, повідомив кореспондент регіональної служби Радіо Свобода, Радіо Азатлик. Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Ґурбанґули Бердімухамедова, який почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року.

З першого лютого чиновникам, працівникам шкіл і лікарень заборонено підфарбовувати волосся, стверджує Туркменська служба Радіо Свобода. Тим, у кого зберігся природний колір волосся, потрібно підфарбувати його в сивину. У разі, якщо президент, який має офіційний титул «Твердині, опори і надії», відвідає регіон з візитом, допускати до нього будуть в основному сивих чиновників, передає Радіо Азатлик із посиланням на два джерела.

У січні 2019 року державні установи Туркменистану, в тому числі школи, зобов’язали закупити нові портрети Бердімухамедова. На них він зображений із сивиною, в той час як раніше на офіційних портретах глава держави був із чорними волоссям. До отримання цієї посади у 2007 році він теж ходив із сивиною. Поки він її приховував, керівництво вимагало від лепабських бюджетників робити так само.

Регіональній службі Радіо Свобода не вдалося отримати офіційні коментарі з цього приводу.

XS
SM
MD
LG