Доступність посилання

ТОП новини

Тихановська закликала «готуватися до будь-якого сценарію» на тлі чуток про хворобу Лукашенка


Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня, коли він відвідав святкування Дня перемоги в Москві і, за спостереженнями ЗМІ, мав «нездоровий вигляд»
Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня, коли він відвідав святкування Дня перемоги в Москві і, за спостереженнями ЗМІ, мав «нездоровий вигляд»

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська закликала громадськість у Білорусі й міжнародну спільноту «готуватися до будь-якого сценарію» в той час, як офіційний Мінськ і державні ЗМІ уникають висвітлення чуток про те, що фактичний білоруський лідер Олександр Лукашенко – хворий.

«Про стан здоров’я диктатора Лукашенка ходить багато чуток, – написала Тихановська, яка стверджує, що Лукашенко вкрав у неї перемогу на президентських виборах у Білорусі в 2020 році, у твіттері 15 травня. – Для нас це означає лише одне: ми повинні добре підготуватися до будь-якого сценарію. Повернути Білорусь на шлях до демократії та запобігти втручанню Росії. Нам потрібно, щоб міжнародна спільнота була проактивною та швидкою».

Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня, коли він відвідав святкування Дня перемоги в Москві, але пропустив обід, організований його близьким союзником, президентом Росії Володимиром Путіним. Білоруські медіа тоді звернули увагу на «нездоровий вигляд Лукашенка».

14 травня він не з’явився в білоруській столиці на урочистості з нагоди Дня державного прапора, герба та гімну країни. Під час урочистостей прем’єр-міністр Білорусі зачитав промову від імені Лукашенка.

68-річний Лукашенко також не відвідував інших публічних заходів протягом останніх трьох тижнів, але ніяких офіційних заяв щодо його здоров’я чи причин його відсутності не було. У пресслужбі Лукашенка повідомили лише, що він продовжує працювати «з документами».

XS
SM
MD
LG