Доступність посилання

ТОП новини

Депутат заперечує участь Тимошенко у саміті Римського клубу, речниця називає його слова «дурнею»


Речниця Тимошенко: Юлія Володимирівна була на саміті Римського клубу. Крапка
Речниця Тимошенко: Юлія Володимирівна була на саміті Римського клубу. Крапка

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко була на саміті Римського клубу, заявила її речниця Марина Сорока в коментарі Радіо Свобода.

Напередодні народний депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка», заступник голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Віктор Вовк на своїй сторінці у Facebook назвав «фейком» інформацію про участь Тимошенко в саміті Римського клубу.

«Дурню не коментують. Юлія Володимирівна була на саміті Римського клубу. Крапка», – сказала Сорока.

Вона не уточнила, у якій ролі Тимошенко брала участь у засіданні Римського клубу. Прес-служба політика 17 жовтня заявила, що лідер «Батьківщини» провела «зустріч зі співпрезидентами Римського клубу Андерсом Війкманом і Ернстом Фон Вайцзеккером», термін повноважень яких закінчився того дня. Крім того, Тимошенко стверджує, що привітала нових співпрезидентів – Мамфелу Рамфель з ПАР та Сандрін Діксон-Деклев з Бельгії

Водночас депутат Віктор Вовк стверджує, що був єдиним офіційним представником України на саміті (на сайті Римського клубу його називають «єдиним українським представником на зустрічі членів [клубу] під час щорічної конференції»). За його словами, насправді Тимошенко взяла участь у науковій конференції Римського клубу, до якої могли долучитися всі охочі.

Він додав, що саміт Римського клубу відбувся 16 жовтня, «і Тимошенко там і близько не було і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного стосунку».

У відповідь заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря вказав, що 50-й ювілейний саміт Римського клубу під назвою «Yes, now!» відбувався 17-18 жовтня (про це свідчить й інформація на веб-сайті форуму). Прес-служба партії також процитувала лист від організаторів ювілейного саміту: «Ми раді почути, що пані Тимошенко братиме участь у 50-й ювілейній конференції у Римі».

Римський клуб є міжнародною неурядовою організацією, членами якої є науковці, економісти, бізнесмени, колишні очільники держав та високопосадовці з різних країн світу.

XS
SM
MD
LG