Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії забороняють утримувати деякі хутряні ферми


Хутряні шуби, заради виборництва яких вирощують лисиць, норок, нутрій та інших дрібних тварин
Хутряні шуби, заради виборництва яких вирощують лисиць, норок, нутрій та інших дрібних тварин

Від 1 лютого в Чехії набирає чинності закон, відповідно до якого мають бути закритими ферми, які займались вирощуванням деяких тварин із метою вироблення хутра. Це стосується ферм, де вирощувалися лисиці та норки, на вирощування нутрій і кролів наразі закон не поширюється.

Власники ферм, які вирощували норок і лисиць, мають отримати від держави компенсацію. Для цього вони повинні надати Міністерству сільського господарства докази, що ферма закрита і що її закриття завдало власникові фінансових збитків.

За даними опитування, проведеного Центром вивчення громадської думки у 2015 році, за закриття ферм, які займались вирощуванням тварин заради хутра, висловилось понад 70% чеських громадян.

Також чеська організація Svoboda zvířat («Свобода тварин») протягом кількох років активно виступала за закриття всіх хутряних ферм у Чехії. З ініціативою ухвалення такого закону ще в березні 2016 року виступили також депутати парламенту Чехії.

Тепер чеська організація Obránci zvířat («Захисники тварин») хоче домогтись ухвалення закону про заборону хутряних ферм у всіх країнах ЄС.

XS
SM
MD
LG