Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині зафіксували перший летальний випадок через коронавірус


Медики кажуть, що 75-річний пацієнт мав двостороннє запалення легень і помер незабаром після госпіталізації
Медики кажуть, що 75-річний пацієнт мав двостороннє запалення легень і помер незабаром після госпіталізації

У центральній лікарні Південного Пешту в столиці Угорщини 15 березня через COVID-19 помер 75-річний пацієнт. Як передає кореспондент Радіо Свобода, смерть хворого настала внаслідок двостороннього запалення легень, медики столичного шпиталю зазначили, що літній чоловік помер незабаром після госпіталізації.

Це перший летальний випадок в Угорщині з часу епідемії коронавірусу, яка почалася в цій країні 4 березня.

11 днів тому симптоми коронавірусу у Будапешті виявили у двох студентів, громадян Ірану, які навчаються у двох столичних університетах. Станом на 15 березня зафіксовано 32 хворих на нову вірусну недугу, 159 людей перебувають на карантині, досі проведено 1236 тестів на виявлення коронавірусу. Один пацієнт одужав.

11 березня уряд оголосив в Угорщині надзвичайний стан. У списку термінових заходів – обмеження в’їзду до Угорщини, закриття вишів, дитсадків, перехід на дистанційне навчання у школах, заборона масових заходів у закритих приміщеннях з участю більш ніж 100 осіб.

Угорці посилено скуповують продукти тривалого зберігання, але паніки немає, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. У продажу не вистачає захисних масок та засобів дезінфекції. Заклади торгівлі та підприємства працюють у звичному режимі. Громадський транспорт також працює без обмежень.

15 березня в Угорщині національне свято – 172 роковини визвольної революції 1848-48 років, втім вуличні святкування цього дня влада скасувала.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG