Доступність посилання

ТОП новини

Україна чекає ще 100 тисяч тестів для перевірки на COVID-19 – Ляшко


За словами Ляшка, МОЗ також залучає додаткові лабораторії для досліджень
За словами Ляшка, МОЗ також залучає додаткові лабораторії для досліджень

30 березня Україна очікує ще 100 тисяч тестів для діагностики шляхом полімеразної-ланцюгової реакції, заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

При цьому, додав він, наразі немає можливості проводити ПЛР-дослідження в усіх областях.

«Сьогодні очікується поставка ще 100 тисяч тестів для ПЦР-діагностики, і в подальшому очікується близько 20 тисяч наборів, які дозволять провести 2 мільйони досліджень для ПЛР-діагностики. Чи у всіх областях? Ні, ми сьогодні бачимо, що деякі області не можуть проводити дослідження, але до кінця тижня до нас приїде 12 нових ампліфікаторів для ПЛР-діагностики, які будуть розподілені по тих регіонах, де сьогодні застаріле обладнання або відсутня можливість проведення тестування, щоб забезпечити покриття в усіх областях», – заявив він.

Читайте також: Випадків COVID-19 у ЗСУ не зареєстровано – Міноборони​

За словами Ляшка, МОЗ також залучає додаткові лабораторії для досліджень.

«Ми долучаємо до проведення досліджень три пересувні ПЛР-лабораторії, які є в розпорядженні Міністерства оборони, плюс ми долучаємо до цих досліджень приватні лабораторії. Вчора буквально в Києві була зустріч із великою мережею приватних лабораторій, яка готова забрати собі низку досліджень і проводити їх безкоштовно, але на реактивах і ПЛР-системах, які надасть держава. Плюс ми плануємо забезпечити мобільні пункти для забору зразків для ПЛР-досліджень, тому стратегія тестування існує», – запевнив він.

Станом на ранок в Україні зафіксовано 480 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, з них 11 летальних. Шестеро людей одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG