Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: обмежувати споживання електроенергії після атаки по Одещині не будуть


У компанії наголосили, що удар не мав наслідків для енергосистеми
У компанії наголосили, що удар не мав наслідків для енергосистеми

«Укренерго» заявляє, що необхідності обмежувати споживання електроенергії через нічну атаку РФ безпілотниками на Одещині немає.

У компанії наголосили, що удар не мав наслідків для енергосистеми.

«Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів. В енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Триває експорт електроенергії у Словаччину, Польщу й у Молдову. Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт», – йдеться в повідомленні.

В «Укренерго» також зауважили, що працюють всі види генерації в Україні.

Читайте також: У невеликих обсягах Україна постачає електроенергію до Молдови та Польщі – Міненерго

«Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Вчора вкотре під обстріл росіян потрапили розподільчі мережі на Донеччині», – йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що відновлення енергосистеми, яка постраждала після масованих ударів Росії, триває.

«Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися, просимо, за можливості, переносити використання потужної техніки на нічні та денні години», – закликали в «Укренерго».

Раніше сьогодні Повітряні сили ЗСУ повідомили, що в ніч на 19 квітня українські військові знищили 10 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136, які російські війська спрямував на Одещину.

Як повідомив керівник Одеської РВА Юрій Крук, внаслідок нічної атаки «шахедами» на Одещині було влучання в об’єкт громадської інфраструктури. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Як уточнили в оперативному командуванні «Південь», дрони, запущені російськими військами, влучили в об’єкт рекреаційної інфраструктури. Пожежу вже ліквідували.

За даними Міненерго, станом на кінець осінньо-зимового періоду енергосистема внаслідок руйнувань та окупації тимчасово втратила 44% атомної генерації, 78% потужностей ТЕС, 66% – блочних ТЕЦ, 12% – ГЕС, 75% – вітрової генерації та понад 20% – сонячної.

За оцінками Світового банку, збитки, завдані інфраструктурі електроенергетики, газу та системи опалення, а також видобутку вугілля в Україні становлять близько 11 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG