Доступність посилання

ТОП новини

Уряд скасував обмеження на розрахунки за імпорт товарів і послуг – Шмигаль


Денис Шмигаль анонсував, що уряд планує переглянути понад тисячу дозволів у рамках політики дерегуляції
Денис Шмигаль анонсував, що уряд планує переглянути понад тисячу дозволів у рамках політики дерегуляції

Кабінет міністрів скасував постанову, яка обмежувала розрахунки за імпорт товарів і послуг для бізнесу – про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив 7 травня.

Як він заявив на засіданні уряду у вівторок, Кабмін має перед собою два завдання в економіці: підтримку й стимулювання підприємницької діяльності та створення сприятливого бізнес-клімату. За його словами, скасування постанови є кроком у цьому напрямку.

Читайте також: ОГП: Міноборони повернули понад пів мільярда гривень безпідставно сплаченого ПДВ при закупівлі палива

«Це те, що дуже важливо для бізнесу. Така лібералізація відкриє нові можливості для українських підприємців — виходити на нові ринки, посилювати український експорт, створювати нові проекти та нові робочі місця в Україні», – сказав Шмигаль.

Він анонсував, що уряд планує переглянути понад тисячу дозволів у рамках політики дерегуляції. Частину з них повністю скасують, частину спростити або цифровізувати.

Постанова №153 містила перелік послуг, за імпорт яких уряд рекомендував Національному банку забезпечити перекази. Кабмін ухвалив її із запровадженням воєнного стану 24 лютого 2022 року.

3 травня Нацбанк запропонував уряду скасувати цю постанову в рамках валютної лібералізації.

Форум

XS
SM
MD
LG