Доступність посилання

ТОП новини

У США наразі не підтверджують причетність Росії до «акустичних атак» на дипломатів


Речниця Державного департаменту США Гезер Науерт повідомила, що розслідування в цій справі триває
Речниця Державного департаменту США Гезер Науерт повідомила, що розслідування в цій справі триває

У Державному департаменті США заявляють, що говорити про причетність Росії до «акустичних атаки» на американських дипломатів на Кубі наразі не можна.

Як заявила представниця Держдепартаменту США Гезер Науерт, розслідування в цій справі триває, і причину інциденту в посольстві США в Гавані поки що встановити не вдалося. Науерт закликала з обережністю ставитися до інформації, яку поширюють ЗМІ.

Про те, що Росія може бути причетна до організації «акустичних атак» на американських дипломатів на Кубі і в Китаї, раніше повідомив телеканал NBC. За даними телеканалу, до такого висновку дійшла американська розвідка.

2016 року 26 працівників американських дипмісій у Гавані і Пекіні постраждали в результаті невідомого впливу. Постраждалі скаржилися на головний біль, проблеми із зором і тимчасову втрату слуху. Експерти припускають, що погане самопочуття було викликане впливом ультразвукових хвиль. Держдепартамент США відкликав на батьківщину більше ніж половину співробітників дипмісії. Влада Куби причетність до інциденту заперечує.

XS
SM
MD
LG