Доступність посилання

ТОП новини

США вимагають, щоб Росія «та її поплічники» звільнили українських політв’язнів


Посольство США в Україні
Посольство США в Україні

Посольство США в Україні закликало Росію та підтримуваних нею бойовиків на Донбасі розблокувати надходження гуманітарної допомоги та звільнити утримуваних українських громадян.

«Агресія Росії, в тому числі в Криму, вже вкоротила тисячі життів і зруйнувала життя мільйонів людей. Російська дезінформація та перешкоджання її поплічниками доступу спостерігачів з гуманітарних питань становлять усе більшу загрозу під час пандемії COVID-19. Ми закликаємо Росію та її поплічників негайно звільнити всіх українських політичних в’язнів та сприяти надходженню гуманітарної допомоги і виконанню мандату СММ ОБСЄ. Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання, починаючи з припинення вогню, та покинути територію України», – ідеться в поширеній 3 квітня в твітері заяві дипломатичної місії.

Американські дипломати посилаються на заяву президента України Володимира Зеленського, в якій ідеться, що «ми не повинні забувати про війну, яку веде Росія на сході України».

Посольство США в Україні регулярно реагує на дії Москви проти українських громадян. Минулого тижня дипломатичне представництво заявило, що указ президента Росії Володимира Путіна щодо права власності на землю в анексованому Криму дає більше підстав для санкцій.

XS
SM
MD
LG