Доступність посилання

ТОП новини

WSJ: Китай може відмовитися від участі в нових переговорах з США 


У липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів
У липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів

Китай може відмовитися від участі в нових торговельних переговорах з США через можливе введення нових мит на китайські товари, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела в китайському уряді.

Згідно опублікованої інформації, представники Пекіну вважають, що переговори в умовах тиску з боку Білого дому можуть виявитися недоцільними.

Напередодні стало відомо, що президент США Дональд Трамп може вже на цьому тижні ввести нові мита на 200 мільярдів доларів на товари, вироблені в Китаї.

The Wall Street Journal писала, що Трамп хотів зробити це до початку переговорів, щоб посилити тиск на Китай. Зокрема, Пекін вимагає від американських компаній, що працюють в Китаї, передавати технології китайським партнерам. Вашингтон вважає таку практику неприпустимою.

Як повідомляло Радіо Свобода, у липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів. Китай відповів на це дзеркально. У список товарів, затверджених Вашингтоном, зокрема, ввійшли електроніка та медобладнання, вироблена в Китаї. Пекін підняв тарифи на зерно і продукти харчування, які постачаються з США.

XS
SM
MD
LG