Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім обіцяє «швидку та адекватну реакцію» в разі застосування хімічної зброї в Сирії


Сирійська дитина, постраждала від імовірно хімічної атаки на Хан Шейхун в підконтрольні повстанцям провінції Ідліб, квітень 2017 року
Сирійська дитина, постраждала від імовірно хімічної атаки на Хан Шейхун в підконтрольні повстанцям провінції Ідліб, квітень 2017 року

США не залишать без реакції застосування хімічної зброї урядовими військами в Сирії – про це заявляє прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс.

Згідно з її повідомленням, Вашингтон пильно стежить за ситуацією в сирійській провінції Ідліб, на яку планують наступ збройні сили режиму Башара Асада.

«Дозвольте нам чітко пояснити: ми твердо стоїмо на тому, що, якщо президент Башар Асад вирішить використати хімічну зброю, США та їхні союзники зреагують швидко та адекватно. Сполучені Штати продовжать невтомну роботу зі своїми союзниками над пошуком стійкого дипломатичного рішення, яке покладе край військовим діям в Сирії», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Захід застерігає Сирію від нового використання хімічної зброї: «ми будемо діяти»

Президент США Дональд Трамп раніше вже застерігав Асада, а також його союзників – іранську та російську владу – від «нерозважливих атак». Як зазначено в заяві Білого дому, вони можуть поставити під загрозу життя сотень тисяч людей.

Урядові сили Сирії раніше заявили, що готують масштабний наступ на повстанців у провінції Ідліб. Ця провінція – остання з зон деескалації, яку утримують опозиційні Асаду угруповання.

В ООН і Держдепартаменті США побоюються гуманітарної катастрофи в Ідлібі в разі початку наступу. В Ідлібі живе близько трьох мільйонів цивільних. В ООН заявляли, що близько 800 тисяч із них можуть бути змушені залишити свої будинки в разі масштабних бойових дій.

Внаслідок війни в Сирії від 2011 року загинули понад 400 тисяч людей, мільйони були змушені переїхати.

XS
SM
MD
LG